MERSİN / SİLİFKE - Kabasakallı İlkokulu

Kültürün İzinde Mersin

May

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Nisan ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Pozitif Köy'ü ziyaret ederek doğal yaşamı,,geleneksel lezzetleri tadarak,yöremizde geleneksel yerleşimi yerinde inceleme fırsatı buldular.

Nis

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz kendi malzemeleri ile uçurtmalarını tasarlayarak sevinçle göklerde uçurdular.

Nis

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Kore gazisi rahmetli Gazi BERKİTEN'in eşi Sevim BERKİTEN evinde ziyaret edildi.

Şbt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi ŞUBAT ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ve velilerimiz ile Geleneksel Lezzetlerden Sıkma Etkinliği gerçekleştirildi.

Şbt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Ocak ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz etamin motiflerini kodlayarak geleneksel el sanatlarından etamin işleme yaptılar.

Şbt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Ocak ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile "Çocuk Oyunları"etkinliği gerçekleştirildi.

Ock

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize Geleneksel El Sanatlarının  tanıtılması ve yeni nesillere aktarılarak unutulmaması amacıyla 3/A ve 4/A sınıfı öğrencileri ile "Kabasakallı Köyevine" gezi etkinliği düzenlendi.

Kas

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN" PROJESİ KASIM AYI ETKİNLİĞİ "YOĞURT YAPIMI"

Kas

Okulumuzda Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında öğrencilerimizin milli değerlere olan bağlılığını güçlendirmek, milli kimlik,tarih, kültür ile değerlerin korunması ve yaygınlaştırılması için yakın çevremizde  bulunan tarihi ve kültürel değerleri tanımak amacıyla Silifke Kalesi'ne,Atatürk Evi'ne ve Aya Tekla ören yerine 1/A ve  2/Asınıfları olarak gezi düzenlendi.